Het verhaal van..

17-02-14 16:13

DIT IS HET VERHAAL VAN WENDY


Vorig jaar kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Dat was natuurlijk enorm schrikken, en het betekende dat ik geopereerd moest worden en een chemokuur moest volgen. In die periode ben ik me er nog meer bewust van geworden hoe prachtig en kostbaar het leven is, en hoe belangrijk vriendschappen zijn. Gelukkig lijkt het erop dat ik er op tijd bij ben geweest. Nu alles achter de rug is, heb ik echt het gevoel dat ik een tweede leven begonnen ben. Toen ik jarig was, en "gewoon" 42 werd, heb ik een groot feest gegeven. Ik heb iedereen gevraagd mij iets voor mijn haar te geven, voor als het weer voldoende lang is. Slimme vrienden gaven mij dit prachtige opbergmandje om alles in te kunnen doen. Het is nu symbool voor dat tweede leven van mij. Met de vrolijke kleurtjes en versieringen past het helemaal bij het feestelijke gevoel waarmee ik elke dag beleef. Leve het leven!


DIT IS HET VERHAAL VAN MARLEEN


Het return to sender papier uit Nepal maakt me opzich al blij..met al die prachtige kleuren. Ik heb het gebruikt om spullen te beplakken. Zo heb ik een stoeltje met mijn naam erop, van opa en oma gekregen met mijn geboorte. Dit oude stoeltje mag nu weer in mijn huiskamer staan. Daarnaast nog extra leuk dat dit papier uit Nepal afkomstig is, daar ben ik afgelopen jaar geweest..wat een prachtig land.


DIT IS HET VERHAAL VAN IRENE


Het wensbelletje uit Thailand bij het geboortekaartje van mijn dochter! Ik heb het geluk dat mijn broer grafisch ontwerper is, en het geboortekaartje van onze dochter wilde ontwerpen. Daarom konden wij de boodschap meegeven met ons geboortekaartje die wij graag wilde en belangrijk vonden. Wij voelden ons heel dankbaar dat het ons zo snel na de geboorte van onze zoon, gegund was om nog een kind te mogen verwachten. En die dankbaarheid, de rijkdom die we voelde, wilde we delen met onze familie en vrienden. Op zoek naar een mooi symbool, kwamen we uit bij returntosender en de Wishing Bell uit Thailand. Wij konden onze dankbaarheid tonen, door met de aanschaf van de belletjes deze mensen in Thailand te steunen. Daarnaast konden wij onze familie en vrienden iets geven, namelijk een mooie wens. We zijn mijn broer Marcel van m-space ook dankbaar, dat hij dit voor ons mogelijk maakte en een prachtig ontwerp maakte voor het kaartje!


DIT IS HET VERHAAL VAN SIMONE


De shawl heb ik gekregen van mijn dochter voor mijn verjaardag. Zij is vlak daarna getrouwd en woont nu op Curacao waardoor ik haar niet zo heel veel meer zie. De shawl is mij zeer dierbaar (buiten dat ik 'm erg mooi vind) omdat ik dan het idee heb dat m'n dochter een beetje in de buurt is als ik 'm draag. Bovendien ben ik er trots op dat mijn dochter het een mooi idee vond om iets van Return to Sender te kopen om aan mij te geven. Het geeft mij een goed gevoel, dat door de koop van zo'n product mensen op weg worden geholpen naar een beter leven.


DIT IS HET VERHAAL VAN GREET


Mijn kant van het verhaal. Werelden van verschil! Op 1 februari 2014 ontving ik een mooie slinger op mijn verjaardag. Het was het enige presentje dat ik heb ontvangen, daardoor ook bijzonder en ik vond hem erg mooi ook vanwege de achterliggende gedachte. Met de Bicycle Showband Crescendo verzorgden wij deze week een optreden in de grote Nieuwjaarsparade in Hong Kong. Een optreden voor 150 duizend mensen en waarschijnlijk nogmaal zoveel kijkers via de verschillende TV zenders. Een collega muzikant had dit presentje al in Nederland voor mij gekocht. Ik kreeg het overhandigt tijdens een aubade van alle muzikanten midden in de nacht op 1 februari. Nieuwjaarsnacht met veel vuurwerk! Geweldig, naast alle felicitaties. Voor de deur van de hotelkamer heb ik de hele dag de mooie slinger laten hangen zodat iedereen kon zien dat ik feest had deze dag, Het zag er leuk uit. Heel bijzonder dat deze slinger dit allemaal mee mag maken vanuit de Hema in Het noorden van Nederland helemaal in het vliegtuig naar Dubai en daarna naar HongKong. De slinger is na deze trip weer meegenomen naar Sebaldeburen en hangt nog in de kamer te pronken. Terug in Nederland, weer normaal aan het werk maar nog nagenietend van mijn leventje als artiest en entertainer! Beseffend dat veel mensen dit niet is gegund maar die dankzij dit soort mooie projecten lichtpuntjes in hun leven mogen ontstaan. Veel liefs voor alle makers.


DIT IS HET VERHAAL VAN ANNE


Ik kreeg 2 januari, op mijn verjaardag, 2 notitieboekjes van een van mijn beste vriendinnen van Return to Sender. Ik spaar al jaren notitieboekjes uit alle landen waar ik ooit ben geweest dus deze boekjes waren bij mij goed op hun plek. Ik las dat je je verhaal kunt delen dus bij deze. Ik ben een zzper van nu 32 jaar en doe creatieve organisatie. Ik heb Design Academy Eindhoven gedaan en ben nu sinds 7 jaar eigenaar van AnneRegelt. Ik doe organisatie voor creatieve projecten en instituten en help jonge creatievelingen met ondernemerschapsvragen en je eigen bedrijf starten. Daarnaast prive ga ik dit jaar zwanger proberen te worden van mijn sinds 12 jaar beste vrienden (een homostel). We gaan in co-ouderschap een kindje opvoeden. Ik wil dit notitieboekje gebruiken als dagboek voor deze spannende tijd nu het echt gaat gebeuren. We hebben nu 2 jaar de tijd genomen om het plan goed te overdenken en op ons in te laten werken en gaan vanaf februari starten. In dit boekje wil ik mijn gevoelens en ervaringen gaan delen met mijn toekomstige kindje. Ik ben opgevoed met het komen en gaan van zo'n 25 pleegbroertjes en -zusjes waarvan een aantal uit Afrika. Ik vind Return to Sender een heel bijzonder project en ben blij dat bij een zo algemeen gedragen winkel als HEMA dit project draagvlak vindt. Omdat ik mijn verhaal en leven best wel bijzonder vind zou ik dit graag delen met andere singles met een kinderwens hebben of met unieke ambities leven.


DIT IS HET VERHAAL VAN YVONNE


Op een koude dag ging Yvonne met haar dochtertje en moeder winkelen. Opzoek naar een paar handschoenen, sjaal en muts. Het dochtertje van 4 jaar zag deze liefdevolle hanger uit Brazilië en liep tot 3 keer toe weer terug naar het hart. Het hartje moest en zou mee! Van haar lieve oma kreeg ze het cadeau.


DIT IS HET VERHAAL VAN MARLEEN


Op 3 november, een koude natte zondag kreeg ik van mijn lieve schoonzus een sjaal van Return to Sender. Ze zei: “om je warmte en troost te geven”. Ik voel me erg verdrietig omdat mijn vader enkele maanden geleden is overleden aan kanker. Nog maar 60 jaar en een hele lieve pap & opa. In deze sjaal kan ik wegkruipen op dagen met tranen, maar ook op een koude natte zondag.