Interessante info over Weza4life uit Kenia

15-01-14 14:31

Producentengroep Weza4life

 


Dit is het verhaal van Abdul Kassim uit Nairobi, Kenia. Hij maakt met zijn organisatie Weza4life onder andere sieraden voor de collectie van Return to Sender in HEMA. Deze lokale organisatie helpt vrouwen en kinderen een beter bestaan op te bouwen. Doel is het verbeteren van het leven van veelal HIV besmette vouwen en kinderen uit de sloppenwijk Kibera. Gestart met 4 vrouwen is het vaste team van Weza4life in een paar jaar tijd uitgebreid tot 18 personen.

 


Weza4Life maakt onder meer sieraden en is sinds 2010 een vaste producent binnen de Return to Sender collectie in HEMA. De sieraden worden in de werkplaats van Weza4Life gemaakt, die net buiten de sloppenwijk Kibera ligt. Het vaste team van vrouwen komt hier 5 dagen per week samen om de sieraden te maken.

 


Weza4life wil graag dat er meer kinderen uit de sloppenwijk naar school kunnen. Het is daarom belangrijk dat de thuissituatie van de kinderen verbetert en daarvoor is een baan van de moeders van groot belang. Zeker voor vrouwen zonder een opleiding, is het vinden van een baan erg moeilijk. Door de productie van sieraden kunnen de vrouwen een eigen inkomen verdienen en hiermee bouwen aan een betere toekomst voor zichzelf en hun kinderen.

 


De vrouwen zijn erg blij met hun baan en de omstandigheden waarin zij kunnen werken. Door hun inkomen kunnen hun kinderen naar school, hebben zij elke dag eten, kunnen zij in een stenen huisje wonen en hebben zij elektriciteit en water. Grote verbeteringen ten opzichte van de omstandigheden waarin zij startten.

 


Zeer binnenkort is deze collectie te verkrijgen in de webshop van HEMA. Hier is ook nog meer (achtergrond)informatie te lezen over Weza4life!