Africa Ignite voor KLM!

22-10-14 08:52

We zijn ontzettend blij dat we een te gek project samen met KLM zijn gestart! In het kader van Gifts for Care kun je de komende tijd, wanneer je met KLM vliegt, leuke kleine en mooie geschenken van Return to Sender verwachten. Onze producenten van Africa Ignite zijn al druk bezig met de productie.


Africa Ignite is een landelijk ontwikkelingsbureau in KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika, die zich richt op vrouwen en jongeren. Ze verbeteren hun levensomstandigheden en willen ze een kans geven hun verhaal te vertellen. We werken al een aantal jaar met hen samen en krijgen prachtige producten met een goed verhaal.


Het geschenk voor KLM wordt gemaakt in Zuid-Afrika door een groep handwerkers uit Ndwedwe, net buiten Durban. De groep handwerkers van ongeveer 30 vrouwen wordt geleid door twee bijzondere vrouwen, Mrs Eunice Mtshali en Mrs Ntombifikile Shangase, zie rechts op de foto. Samen met de handwerkers produceren ze producten gemaakt van kralen zoals hoeden, sieraden, sjalen en riemen. De meeste accessoires worden gedragen door vrouwen bij traditionele gebeurtenissen als bruiloften. Door de productie van deze producten kunnen de vrouwen bouwen aan een betere toekomst voor zichzelf en hun families.


Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Africa Ignite? Kijk dan hier verder.