Joelle Wehkamp voor Return to Sender

10-02-15 09:13


Joëlle is afgestudeerd aan de kunstacademie van Maastricht en is eigenaar van Studio Sjoesjoe. Na gewerkt te hebben voor grote merken als Hema en H&M, is Joëlle de afgelopen tijd druk bezig geweest met het ontwerpen van de authentieke collectie voor Return to Sender. Wij laten Joëlle aan het woord over haar kijk op Return to Sender en de nieuwe collectie.Wat is volgens jou de kracht van Return to Sender?


Return to Sender laat goed zien dat het produceren van producten ook echt anders kan. Ik vind het de kracht van Return to Sender dat zij ervoor kiest om op een eerlijke manier samen te werken met getalenteerde mensen van over de hele wereld. Met mensen die nog een ambacht uitoefenen. Alle producten zijn met veel zorg, aandacht, liefde en plezier gemaakt, dat zie je en dat voel je als je het in handen hebt.Wat gaan jij en Return to Sender samen doen in 2015?


Na 10 jaar Return to Sender was het de hoogste tijd om een frisse wind door de collectie heen te laten gaan. RTS en Studio Sjoesjoe zijn een leuke samenwerking aangegaan waarbij er alle vrijheid was om het nu helemaal anders te doen. We zijn nu heel druk bezig met het ontwikkelen van prachtige nieuwe producten voor in je huis of om te dragen. De ontwerpen zijn al de deur uit, dus vanaf nu zal ik elke maand bij RTS in Delft zijn om alle samples te beoordelen en te sparren over de product launch.Wat wordt de kracht van de nieuwe collectie en hoe zou je de nieuwe collectie omschrijven?


De collectie is een mooie mix van eeuwenoude technieken uit verre landen, een vleugje Studio Sjoesjoe en de laatste trends. Door deze mix is er een verrassende en bijzondere nieuwe collectie ontstaan waarvan ik verwacht dat het veel mensen zal gaan aanspreken. De collectie is etnisch, authentiek, handgemaakt en er wordt alleen maar gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Er is gewerkt met een mooi warm kleurbeeld en verfijnde details.Wat is binnen jouw eigen interieur, jouw meest bijzondere en handgemaakte product?


Een van mijn passies is reizen èn snuffelen naar mooie spulletjes. Dit zorgt ervoor dat ik eigenlijk altijd wel terug kom met in mijn koffer handgemaakte souveniers. Voor al deze treasures heb ik een grote pronkkast in mijn woonkamer staan, waarin ik alle producten een mooi plekje geef. Ik ben denk ik het meest blij met een vintage Japanse Obi, geweven met zilverdraad en daarop grote geborduurde rozen.

 

Wil je meer van Joelle weten of haar werk bekijken? Neem dan een kijkje op studiosjoesjoe.com!