De traditie achter de zulu love letter

24-02-15 11:13


In de landen waar Return to Sender werkt bestaan soms eeuwenoude tradities voor het maken van een product. Niet alleen de manier waarop een product gemaakt wordt is soms eeuwenoud, ook de symbolische betekenis. Zo zeggen Zulu mensen op het platteland van Zuid-Afrika bijvoorbeeld op een hele andere manier dat ze om iemand geven of iemand geluk willen wensen dan wij. Daar is het volgens oude traditie niet gebruikelijk om hardop te zeggen dat je om iemand geeft. Zij verstoppen hun boodschap in gekleurde kralen door iemand een handgemaakte Zulu love letter te geven. Iedere kleur en combinatie van kleuren heeft zijn eigen betekenis.


Zo staan zwarte kralen voor het huwelijk en vernieuwing, blauwe kralen voor trouwheid en optimisme, roze kralen voor een geboorte en het doen van een belofte en witte kralen voor puurheid en schoonheid.


De Zulu love letters worden gemaakt door Ngnonephi, Nomusa en Nthombikhona uit Zuid-Afrika. Zij maken de kralen versieringen volgens de oude Zulu traditie. Door de productie van de love letters houden de vrouwen een bijzondere traditie in ere en bouwen ze aan een duurzame toekomst voor zichzelf en hun families. Een mooie symbolische manier om iemand geluk te wensen of simpelweg te zeggen dat je om hen geeft.


Ben je benieuwd naar de kleuren van de Zulu love letters? Bekijk ze bij onze specials.